A-pentue

starforbemus.jpgdii_3v_1kk.jpg

Pennut syntyivät 10.11.2009 Diille (C'mon unlike any other).

Sukupuoli

Nimi

Lonkat Kyynäret

Havaitut viat ja sairaudet

Kuolinaika ja syy

narttu CALCIFER'S AMAI A/A 0/0 Elossa
narttu CALCIFER'S AYAKO Alapurenta Elossa
uros CALCIFER'S ASAKO B/B 0/0 Kilpirauhasen vajaatoiminta Lopetettu 27.6.2016
narttu CALCIFER'S AMEKO A/A 0/0 Lopetettu 2015
uros CALCIFER'S ATATAKAI Elossa
narttu CALCIFER'S AIDORU B/B 0/0 Elossa
narttu CALCIFER'S AKARI Elossa
narttu CALCIFER'S AYUMU Elossa

Pentujen nimien merkitykset:
AMAI = Makea/söpö, Sweet
AYAKO = Tieteellinen lapsi, scholarly child
ASAKO = Aamulla syntynyt lapsi,Child born in the morning
AMEKO = Sadelapsi, rain child
ATATAKAI = Lämmin/pehmeä/lempeä, warm, mild, genial
AIDORU = Idoli , idol
AKARI = Valo, light
AYUMU = Kävellä/mennä jalan, to walk/to go on foot

Video sekä kuvia pennuista

YLEISTÄ PENNUISTA JA NIIDEN VANHEMMISTA:

Molemmat vanhemmat ovat DNA-tunnistettuja.Uroksen omistaa Harri Pii, kennel Piistar

Pentujen sukutaulu

Millä perusteella vanhemmat on valittu? Vanhemmat valittiin niiden terveyden, luonteen ja ulkonäön perusteella, täydentämään toisiaan. Isän luonnetestituloksen näet täältä ja emän luonnetestituloksen täältä. Lisäksi uroksen valintaan vaikutti sen pitkä ikä ja näyttelytulokset.

Millaiset ovat rodun jalostuksen tavoiteohjelman suositukset jalostuskoirille? Tanskandoggien jalostuksen tavoiteohjelma löytyy täältä.

Täyttääkö pentue ne? Jos ei, mitkä ovat kasvattajan perustelut asialle? Pentue täyttää jalostustoimikunnan vaatimukset ja yhdistelmä hyväksyttiin jalostustoimikunnan toimesta äänin 2-1. Keskustelua herätti nartun näyttelyarvosteluissa mainittu itsevarmuuden puute.

Monet perinnölliset sairaudet puhkeavat vasta 3-6 vuoden iässä; niinpä nuorten jalostuskoirien terveys ei ole mikään tae.Uroksen ja nartun terveyshtiedot? Narttu on astutushetkellä 3,5v ja uros himpun verran yli 8v. Kummallakaan ei ole todettu perinnöllisiä sairauksia. Sekä nartulla että uroksella on A-lonkat ja 0-kyynäret. Nartulla tutkittu myös silmät perinnöllisten sairauksen varalta, sekä polvet. Molempien sydämet on tutkittu myös. Molempien vanhemmat ja isovanhemmat ovat niinikään hyvälonkkaisia (tämä näkyy vanhempien sukutauluista kennelliiton jalostustietojärjestelmästä). Yleisesti vanhempien suku on terve, mutta kuten kaikista suvuista, löytyy myös näistä suvuista muutama sairas tapus: kaksi koiraa jolla on todettu atopia (nartun isän jälkeläisistä) ja yksi tapaus joka on kuollut sydänkohtaukseen (uroksen jäkeläisistä). Molempien vanhempien suvut ovat kohtalaisen pitkäikäisiä.

Onko isälle ja emälle tehty jonkin perinnöllisen sairauden osalta geenitesti, jonka avulla on tutkittu kantaako koira kyseistä sairautta? Geenitestejä tanskandogeille ei valitettavasti ole toistaiseksi.

Onko isällä tai emällä hammaspuutoksia ja millainen purenta niillä on? Ei ole hammaspuutoksia ja purenta on molemmilla hyvä.

Reagoiko isä tai emä koviin ääniin? Ei. Kumpikaan ei ole ääniherkkä.

Onko isä tai emä joissain tilanteissa ollut hyökkäävä? Onko se purrut ketään? Kumpikaan ei ole purrut ketään. Uros on hyvin rauhallinen eikä reagoi kovinkaan herkästi. Emä on kohtalaisen terävä ja hanakka vartioimaan haukkumalla mikäli omistaja on epävarma lähestyvästä vieraasta.

Käytetäänkö rodun koiria tai onko niitä joskus käytetty johonkin työhön? Millaisissa tilanteissa - hyvässä ja pahassa - mahdolliset käyttöominaisuudet voivat tulla esille? Tanskandoggeja on käytetty vartio- ja suojelutehtäviin. Vaikka rotu on nykyään sohvaperunan maineessa ja moni (kasvattajakin) väittää sen olevan puhdas seurakoira, olen tästä itse eri mieltä. Tanskandoggi kiintyy syvästi perheeseensä ja se pitää yleisesti ottaen lapsista ja soveltuu siten usenmiten lapsiperheeseen. Kuitenkin sen entiset käyttöominaisuudet saattavat tulla esille, jolloin koira vartioi ja tarvittaessa suojelee. Suojelu ei kutienkaan dogeilla ole puremista vaan pikemminkin ne käyttävät valtavaa kokoaan aseena, eli kaatavat vieraan ja pitävät tämän maassa. Yleisimmin suojelun kohteena on koti, auto tai vaikkapa perheenjäsenet. Tästä syystä tanskandoggi tarvitsee oikeanlaisen kasvatuksen, eikä vartio- tai suojeluominaisuutta koskaan pitäisi vahvistaa!!

Pentueen näyttelyarvosteluja:

Calcifer's Amai

Arvostelut löytyvät Tankin omalta sivulta

Calcifers Asako

13.6.2010 Päivi Eerola (7kk)
Kevyesti liikkuva, keskivahva urospentu. Hyvä pään pituus, otsapenger voisi olla merkitympi ja pään linjat yhdensuuntaisemmat. Hyvä purenta. Aavistuksen puutteellinen kirsupigmentti. Vielä epävakaa korvien taite. Tulisi olla tiiviimpi edestä, vielä puutteellinen rinnan syvyys. Leveät etuliikkeet. Haalistuneet merkit. Kokonaisuutta häiritsee kauttaaltaan ärtynyt iho. Voimakkaasti punertava kuono-osa, korvat ja käpälät. Käytöksessä ei huomautettavaa. PUP 1

7.8.2010 Harri Lehkonen (9kk)
Vielä kesken kehityksen oleva nuori uros. Hyvänmuotoinen pää. Riittävästi kulmautuneet raajat. Eturinnan & rintakehän tulee vahvistua huomattavasti. Melko kookkaita selvärajaisia mustia läikkiä. Esiintyy iloisesti, vielä pentumaiset liikkeet. Tarvitsee paljon aikaa aikuistuakseen. JUN H

Calcifers Ayako

16.5.2010 Riihimäki, tuomarina Soile Bister: Paras narttu pentu 2
Erittäin hyvä tyyppinen, vahva luustoinen narttu. Hyvä ylälinja ja mittasuhteet. Toivoisin paremman pään profofiilin. Tällä hetkellä valitettavasti alapurenta. Korvat saisivat olla posken myötäisemmät. Hyvät kulmaukset ja häntä. Lupaavat liikkeet.

20.6.2010 Helsinki, tuomarina Elisa Koivunen: Paras narttu pentu 2

A-pentue 1v, kaksi puuttuu:

jse.jpg

TAKAISIN