Calcifer’s periaatteet 

Koiran omistajalla on aina suuri vastuu. Tämän otamme huomioon kasvattiemme uusien kotien suhteen. Jokaiselle omistajalle ja jokaiseen perheeseen varmasti löytyy se sopiva koira, mutta ei välttämättä jokaisesta pentueesta. Tästä syystä haluamme tavata ja tutustua pentujemme tuleviin omistajiin etukäteen. 

Olkoon koira rodultaan mikä tahansa, se vaatii koulutusta ja huolenpitoa ollakseen mallikelpoinen koirakansalainen. Jokainen koira ei ole jokaiseen perheeseen sopiva ja päinvastoin.

Koiran hankinnan tulee olla koko perheen yhteinen ja harkittu päätös. Vaikka keski-ikä olisi lyhyt, se ei tarkoita sitä, että jokaisen yksilön ikä välttämättä olisi sitä. Tulevan omistajan on oltava valmis huolehtimaan koirasta sen koko elämän ajan, jopa reilusti yli kymmenen vuotta. Hoitamiseen liittyy ulkoilutus, ruokkiminen, koulutus, eläinlääkärikäynnit jne. Joskus on oltava valmis perumaan menonsa ja jäämään kotiin hoitamaan koiraa tilanteen niin vaatiessa.

Suuren koiran omistajalla on myös suuret menot. Tanskandogin ruokintakulut kuukaudessa liikkuvat 100€ molemmin puolin, englanninbulldogin hieman vähemmän. Eläinlääkärikulut ovat aina suuremmat suuremmalla koiralla, mutta ilmaista se ei ole pienenkään koiran kanssa. Sairaskuluja varten on hyvä olla vakuutus – joka tosin maksaa sekin, mutta vakuutuksen myötä kulut ovat paremmin ennakoitavissa.

Jokaisen on siis harkittava tarkkaan onko todella valmis ottamaan koiran perheenjäsenekseen – niin hyvien kuin huonojen puolien kanssa! 

Pentutiedusteluita voi tehdä aina, mutta tietyt kriteerit täyttävää pentua emme koskaan voi luvata etukäteen. Kasvatamme tällä hetkellä englanninbulldoggeja sekä mustan väriryhmän tanskandoggeja. Täten on mahdotonta luvata vaikka valkoista bulldoggiurosta tai harlekiini tanskandogginarttua kenellekään etukäteen. Vaikka pentueeseen syntyisi väritoivomusten mukainen koira, ei ole ollenkaan sanottua, että tämä kyseinen pentu on sitä  toivovaan perheeseen sopiva luonteensa puolesta. Tämä on yksi syy siihen, miksi jokaiselle pentueelle teetetään pentutestaus ja vasta sen jälkeen aletaan ottamaan yksilövarauksia vastaan.   

Pentujen hinnat vaihtelevat pentueesta ja pennusta riippuen. Lopullinen hinta määräytyy vanhempien, luonteen ja terveyden mukaan.  Niinsanottu "perusarvo" jota esim. vakuutusyhtiöt käyttävät ovat tällä hetkellä (12/2011) tanskandogille 1500€ ja englanninbulldogille 1700€. Perusarvo on rotujärjestön määrittämä keskihinta ko. rodun pennuille.

Sijoituspennuista sovimme tapauskohtaisesti. Lue meidän sijoitustavoistamme lisää täältä!

Varausmaksua emme peri, koska haluamme molemminpuolisen mietintäajan siitä, löytyykö perheeseen juuri se oikea pentu. 

Tutustumaan meille pääsee joko ennen pentujen syntymää tai niiden täytettyä 5 viikkoa. Haluamme tavata pentujemme tulevat perheet etukäteen, joten meille ennestään tuntemattomien ei pidä odottaa saavansa pentua mukaansa ensimmäisellä käynnillä, vaikka tapaaminen tapahtuisikin pentujen luovutusiän jälkeen.

Tutustumiskäynnillä pentua toivova perhe saa mukaansa tietoa pentueesta ja rodusta, jotta kaikki tarpeelliset tiedot löytyisivät päätöstä tehdessä. Ulkopuolisia koiria emme kuitenkaan voi sallia riskien vuoksi meille tiineysaikana emmekä ennen pentujen luovutusta.

Luovutus tapahtuu aikaisintaan pennun ollessa 8-9 viikkoinen, kun pennun tuleva perhe on käynyt tutustumassa aiemmin. Luovutuksen yhteydessä käymme vielä läpi tärkeät asiat sekä teemme kauppakirjan.

Koska toivomme jokaisen kasvattimme käyvän terveystarkastiksissa, sovimme luovutuksen yhteydessä summan jonka palautamme omistajalle mikäli hän suorittaa ennalta sovitut viraliset terveystarkastukset.

Luovutuksen jälkeen olemme puhelinsoiton päässä aina kun apua tarvitaan. On monesti parempi soittaa ja kysyä kuin murehtia turhaan. Toivomme kasvattiemme omistajien pitävän meihin yhtyettä säännöllisesti kertoakseen kuulumisia. 

Koska kukaan ei voi taata sitä, että 8-viikkoisesta pennusta tulee juuri toivotunlainen aikuinen, toivomme jokaisen pitävän mielessä, että lopputulos on monen asian summa. Kasvattaja pystyy antamaan pennulle mahdollisimman hyvät lähtökohdat, mutta tuleva omistaja vaikuttaa eniten valinnoillaan siihen, minkälainen koirasta loppujenlopuksi tulee sen taipumuksista ja ominaisuuksista riippuen.

 

TAKAISIN