Dii - C'mon Unlike Any Otherdii4.jpg

Dii on ensimmäinen oma tanskandoggimme :) Tämän koiran "syytä" on siis se, että olemme niin rakastuneita tähän rotuun.

 Haimme Diin C'mon kennelistä, Kati Valoselta. Valitsimme ja harkitsimme eri kasvattajia pitkään ja tutkimme heidän tyylejään kasvattaa dogeja. Itselleni on aina ollut ensiarvoisen tärkeää, että koira on terve sekä fyysisesti että psyykkisesti. Näyttelyistä en sen sijaan koskaan ole niin piitannut.

Diin tullessa perheeseemme, hän oli 4kk vanha, kohtalaisen rauhallinen ollakseen pentu. En ikimaailmassa olisi arvannut, että saimme niin vahvahermoisen ja kovapäisen nartun kun saimme. Tämän vuoksi suosittelisin jokaiselle kasvattajalle pentutestaamista, jotta tietäisivät kertoa uusille omistajille minkälaisia taipumuksia koiralla on - vaikka se olisi vain suuripiirteinen arvio. Me emme kuitenkaan tienneet ja seuraukset olivat sen mukaiset...

 Ensimmäisinä päivinä Dii sai kokea, että talossa jo olleelle vanhalle rouvalle (Lindalle) ei kannata alkaa ryppyilemään.

Useamman viikon Dii itsepintaisesti yritti saada Lindaa leikkimään kanssaan, joskus Dii sai reikiä kuonoonsa, joskus ei. Lopulta Dii kutienkin sai kun saikin Lindan lämpeämään itseensä ja siitä lähtien he ovat olleet parhaat ystävykset.

Diin varttuessa ja tullessa uhmaikään alkoivat ongelmat meillä todenteolla. Se pissasi sänkyymme joka kerta kun teimme jotain mikä ei sen mielestä ollut mukavaa, kuten jätimme Diin yksin, menimme saunaan kesken kivan leikin, emme antaneet herkkuja silloin kun Dii sitä vaati jne. Samoihin aikoihin alkoi myös asteittain paheneva remmirähjäys. Lindaakin Dii ärsytti monesti hyppimällä sen nenille ja Linda teki selväksi hampain ettei se ollut soveliasta.

 Mietimme pitkään - liian pitkään - menisimmekö ongelmakoirakouluttajalle, mutta näin teimme vihdoin. Otin ensin yhteyttä useaan eri paikkaan sähköpostitse. Sain mitä erilaisimpia vastauksia, enkä ollut kaikkien kanssa ihan samaa mieltä. Lopuksi varasimme ajan Kirsi Aallolle. Niinkutsutun neuvolakäynnin jälkeen saimme kuulla tuomion: Meillä oli aivan perus johtajuusongelma joka johtui omasta käyttäytymisestämme. Kirsi siis kertoi meille suoraan, että hän lähtee kouluttamaan meitä eikä koiraa, mutta opettaa toki niksit kuinka meillä ilmeneviä ongelmia tulisi ratkoa ja opettaa koiralle että esim remmiräyhäys ei ole suvaittavaa toimintaa alkuunkaan.

Tämä oli siis aikaa jolloin Dii oli 9kk vanha ja paino läheni omaani. Olin jo muutaman kerran roikkunut remmin päässä, raahautuen pitkin maata kun Dii minua veti ja rähjäsi jollekkin vastaantulijalle. Sanomattakin lienee selvää ettei sellainen onnistu! Etenkään Helsingin keskustassa, Ruoholahdessa.. ;)

Siitä lähti sitten harjoittelu käyntiin. Kävimme Kirsin luona kolme kertaa ja neljän viikon jälkeen ongelmat olivat hallussa. Siitä lähtien olemme myös toimineet Kirsille avustajina ja uusien perheenjäseniemme myötä myös he ovat ollee mukana, eli saaneet tehdä hieman töitä ylläpintonsa eteen :)

Kaikenkaikkiaan olen hyvin kiitollinen siitä, etten tiennyt millaisen nyytin kotiimme kannoimme. Jos olisin tiennyt, en olisi ko. koiraa valinnut, enkä siten myös oppinut niin paljon koirien käyttäytymisestä...

Dii on aivan mahtava koira kaikin puolin, mahtavin jonka koskaan olen omistanut elämäni aikana. Se tosin vaatii hyvin tarkat rajat ja tulee aina noita rajoja kokeilemaan hyvin epäsäännöllisin välein, lähinnä siksi, että se sain kasvaa aika holtittomana meidän silloisen osaamattomuuden vuoksi. 18_2_dii.jpg

Dii on myös A-pentueemme emä ja täten tietysti Tankin (Calcifer's Amai) ja Rentun (Calcifer's Asako) äiti.

9.5.2015 Dii sai vatsalaukunkiertymän. Meillä koirat syövät 100% raakaruokaa, satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Tämä oli sellainen poikkeus, eli kiertymä sai todennäköisesti alkunsa kuivamuonasta. Dii lähetettiin EVIRAan ruumiinavattavaksi, joten odottelemme tietoja sieltä ja julkaisemme aikanaan täällä.

TAKAISIN

 

C'MON UNLIKE ANYOTHER

Luonnetesti +174p (4-vuotiaana):

 • Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
 • Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
 • Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
 • Taisteluhalu: -1 Kohtuullinen
 • Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
 • Temperamentti: +3 Vilkas
 • Kovuus: +1 Hieman pehmeä
 • Luoksepäästävyys: +3 Hyvantahtoinen, luoksepäästävä, avoin
 • Laukaisuvarma +++

Dii jalostustietojärjestelmässä

 • Lonkat: A/A
 • Kyynäret: 0/0
 • Polvet: 0/0
 • Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
 • Sydän: Ei sivuääniä (06/2012)
 • DNA-tunnistettu
 
1. sukupolvi 2. sukupolvi 3. sukupolvi 4. sukupolvi
GREAT BEL'S EXCELLENCY KINGSIZE UNIQUE UTRILLO KINGSIZE PERFECTLY PAINTED KINGSIZE HANDSOME HIGHLIGHT
KINGSIZE CHEERFUL CHESSIE
KINGSIZE FACING FORWARD KINGSIZE ZEPHYR
KINGSIZE X-RAY XELLENT
GREAT BEL'S ALBERTE HOOLABADOOLA KINGSIZE DESTINATION DENMARK
CISSE
TENNESSY IMPERIAL NORTON IMPERIAL
ELISA VOM GROSSEN ESCH
CHANOZ'S GIFT OF SERENITY CHANOZ RISIN SON V RIVERWOOD RIVERWOOD'S ADONIS GMJ'S THE VINCENT A RAMSEY
JAZMIN'S CELADON
CHANOZ SWEET ASHLEY LEATRICK'S GRAND ILLUSION
CHANTILY LACE
RIVERWOOD'S EVA JACOB OF RIVERWOOD RANCH GMJ'S THE VINCENT A RAMSEY
GRETCHEN VON RIVERWOOD
RIVERWOODVANILLE EIS DAN-MAR RIVERWOOD'S RONDO
DAN-MAR'S JAZMIN POTPOURRI

18_2_dii2.jpg

Näyttelytulokset ja arvostelut:

Somero 3.5.2008 (2v 1kk)
Tuomari: Annukka Paloheimo (AVO)
Aristeleva. Kovin kehittymätön rungoltaan. Oikeassa silmässä valkoinen vilkkuluomi häiritsee ilmettä. Kevyt kuono-osa. Otsapenger saisi olla selvempi. Luusto saisi olla hieman vankempi. Hyvä kaula. Vielä pehmeä selkä. Hyvä reisi. Hieman lusu lantio. Saa kehittyä rungoltaan ja harjoitella esiintymistä.
Tulos: AVO H

13.7.2008 Karjaa (2v 3kk)
Tuomari: Soile Bister (AVO)
Riittävän kokoinen, riittävä luusto. Lanne???? tulisi olla lyhyempi ja ylälinjan tyylikkäämpi. Riittävä otsapenger, turhan tiiviit huulet, hyvä purenta. Ilmeen tulisi olla parempi. Toivoisin tiiviimmät käpälät ja parempiasteisen olkavarren. Takaosan tulisi olla parempi. Toivoisin tehokkaamman takaraajan työnnön. Saisi olla itsevarmempi.
Tulos: AVO H


24.8.2008 Hämeenlinna (2v 4kk)
Tuomari: Evgeny Rozenberg, Venäjä (AVO)
Body almost square, long enough. Elegant. Head could be stronger & muzzle more deep. Top good enough, too open eyes. Feet could be more round. Good topline, chest big enough, moderate angulated. Movement ok.
Tulos: AVO EH

7.9.2008 Helsinki (2v 5kk)
Tuomari: Per Svarstad, Ruotsi (AVO)
Bra storlek. Feminint huvud med alltför öppna ögon. Bra hals, rygg något brant i korset. Kunde ha mer för bröst och vara något djupare i bröstet. Framskjuten skuldra. Raka vinklar, sjunker i knäet. Bra ben. Något platta tassar. Bra päls.
Tulos: H

14.9.2008 Porvoo (2v 5kk)
Tuomari: Carl-Gunnar Stafberg, Ruotsi (AVO)
God typ. Lite tunnt nosparti. Öppna ögon. Skulle vara självsäkrare. Kort hals. Lång i länden. Rör sig lite kortstegt bak. Blatta tassar.
Tulos: AVO H

18.1.2009 Lahti (2v 9kk)
Tuomari: Teija Salmi-Aho (AVO)
Keskikoko. Hyvät mittasuhteet. Pitkä nartun pää. Otsapenger lähes olematon. Ilmettä häiritsee voimakkaasti näkyvät punaiset vilkkuluomet. Erittäin kaunis kaula ja ylälinja. Riittävä runko. Eturinta voisi olla täyteläisempi. Niukasti kulmautunut edestä, hyvin takaa. Koira voisi esiintyä aavistuksen itsevarmemmin.
Tulos: AVO H

25.1.2009 Turku (2v 9kk)
Tuomari: Tamás Jakkel, Unkari (AVO)
Almost untypical head with very weak muzzle and not enough stop. Good neck & sholders, a bit light bones, good balance, sound mover.
Tulos: AVO H


4.7.2009 Tuusula (3v 3kk)
Tuomari:  Judy Harrington, USA (AVO)
Would like more atop and less ??. Head proportions good. Would like a little less length of ??. Adequate bone.
Tulos: AVO ERI, AVK 4

12.7.2009 Karjaa (3v 3kk)
Tuomari: Hannele Jokisilta (AVO)
Sopivan kokoinen, feminiininen pää. Hieman loiva otsapenger ja kuono-osa saisi olla vankempi. Esillä olevat vilkkuluomet häiritsevät ilmettä. Hyvä kaula ja selkälinja.Riittävät etukulmaukset, keskivahva luusto. Litteät käpälät. Hyvä runko. Voimakkaat takakulmaukset. Vilkas luonne, liikkuu hyvin silloin kun haluaa.
Tulos: AVO H

25.7.2009 Helsinki (3v 3kk)
Tuomari: Doris Cozart, USA (AVO) Arvostelun olen hävittänyt johonkin..
Tulos: AVO EH, AVK 4

8.7.2012 Kokkola Harto Stockmari (6v 3kk )
Narttumainen kokonaisuus, mittasuhteiltaan pitkä. Melko hyvä pää. Toivoisin kauniimman huulilinjan ja ilmeen. Hyvä purenta. Hyvä etu-rinta. Tilava runko jossa pitkä lanneosa. Normaalisti kulmautunut takaosa. Liikkuu löysästi edestä, hieman jäykästi takaa. 
Tulos: AVO H

Dii 1v:

dii2.jpg

Dii 2v:

dii_ii.jpg

Dii 2,5v

dii7.jpg
Dii 3v 1kk
dii_3v_1kk.jpg
Dii 5v 6kk
dii_55v.jpg
Dii 6v 3kk
dii6v.jpg