B-pentue

seabright_silver_satisfaction_aka_kay.jpg

muusa.jpg

Seabright silver satisfaction X Mastif hill myspace music

Pentue astutettiin 8.5.2012, mutta valitettavasti Muusa jäi tyhjäksi sperman huonon laadun vuoksi. Sperma ei kestänyt kuljetusta. Siksi tämä pentue jää toteutumatta.

Jos olet kiinnostunut pennusta, lue ensin periaatteemme ja lisätiedot alta.

 

 Sukupuoli Nimi

Silmät, polvet ja sydän

Havaitut viat ja sairaudet  

Kuolinaika ja syy

Tähän kerätään tiedot pentueesta aikanaan Tähän kerätään tiedot pentueesta aikanaan

Tähän kerätään tiedot pentueesta aikanaan

Tähän kerätään tiedot pentueesta aikanaan

Tähän kerätään tiedot pentueesta aikanaan

 

YLEISTÄ PENNUISTA JA NIIDEN VANHEMMISTA:

Uroksen omistaa Hans Bakker, Seabright Bulldogs, Hollanti

Pentujen sukutaulu

Millä perusteella vanhemmat on valittu? Vanhemmat valittiin täydentämään toisiaan. Narttu on hyvin sporttinen, luonnollisesti syntynyt rotunsa edustaja ja uros vastaavasti hyvin vahvan tyyppinen, myös luonnollisesti syntynyt rotunsa edustaja joka on kykenevä astumaan itse. Molemmilla on erinomainen kehon rakenne ja ne liikkuvat hyvin. Nartun suurin vika on sen liian kapea leuka jota tasapainoittamaan valittiin uros joka periyttää vahvasti leveää leukaa. Toinen nartussa oleva huono puoli on sen ylimääräiset ripset ja tästä syystä valittiin silmäsairauksista vapaa uros. Lisäksi uroksen valintaan vaikutti sen korkea ikä ja jo olemassaolevien jälkeläisten osoittama laatu. Yhdistelmää suunniteltaessa on otettu huomioon myös sukusiitosaste (joka on 0%), sukukatokerroin (joka on 1) sekä koko maan populaatio (geenipooli).

Mikä on yhdistelmälle asetettu tavoite? Tavoitteena on, että pennut syntyisivät luonnollisesti ja olisivat vapaita hengitys- sekä silmäsairauksista ja omaisivat tämän lisäksi "sporttisen" ulkomuodon jotta liikkuminen on mahdollisimman vaivatonta.

Millaiset ovat rodun jalostuksen tavoiteohjelman suositukset jalostuskoirille? Englanninbulldoggien jalostuksen tavoiteohjelma löytyy täältä. Sivulla 19 on jalostuskoirille mainitut vaatimukset.

Täyttääkö pentue jalostuksen tavoiteohjelman määritykset? Jos ei, mitkä ovat kasvattajan perustelut asialle? Yhdistelmä täyttää jalostusvalinnalle asetetut määritykset.


Monet perinnölliset sairaudet puhkeavat vasta 3-6 vuoden iässä; niinpä nuorten jalostuskoirien terveys ei ole mikään tae.Uroksen ja nartun terveyshtiedot?  Uroksella ei tiettävästi ole mitään perinnöllisiä sairauksia ja se on astutushetkellä kohtalaisen iäkäs (8v). Sillä on myös useampi jälkeläinen ympäri maailmaa joka kertoo paljon sen periyttämistä ominaisuuksista. Suomessa uroksella oli yksi jälkeläinen joka on jo edesmennyt, mutta elämänsä aikana se kerkesi saamaan kohtalaisen määrän jälkeläisiä (5 pentuetta) Suomessa. Nartulla on ylimääräisiä ripsiä kuten edellä on mainittu ja tästä syystä se haluttiin parittaa silmäsairauksista vapaan uroksen kanssa. Nartun hengityksessä olisi myös parannettavaa sen kapean leuan vuoksi joka johtaa myös kurkun ja keuhkoputken kapeuteen joten siksi valittiin erityisen leveäleukainen ja sitä myös todistettavasti periyttävä uros.

Nartulta on myös tutkittu polvet jotka ovat erinomaiset sekä sydän josta ei löydetty sivuääniä.

Onko isälle ja emälle tehty jonkin perinnöllisen sairauden osalta geenitesti, jonka avulla on tutkittu kantaako koira kyseistä sairautta? Geenitestejä englanninbulldogeille ei valitettavasti ole toistaiseksi.

Onko isällä tai emällä hammaspuutoksia ja millainen purenta niillä on? Ei ole hammaspuutoksia ja purenta on molemmilla rodunomainen, nartulla aavistuksen pitkä alaleuka. 

Reagoiko isä tai emä koviin ääniin? Ei. Kumpikaan ei ole ääniherkkä.

Onko isä tai emä joissain tilanteissa ollut hyökkäävä? Onko se purrut ketään? Kumpikaan ei ole purrut ketään ja molemmilla on oikein mukava luonne.

Käytetäänkö rodun koiria tai onko niitä joskus käytetty johonkin työhön? Millaisissa tilanteissa - hyvässä ja pahassa - mahdolliset käyttöominaisuudet voivat tulla esille? Bulldoggeja on käytetty aikanaan härkätaisteluihin. Kun härkätaistelut kiellettiin lailla, rotu oli kuolla sukupuuttoon. Tällöin siitä kuitenkin alettiin jalostamaan seurakoiraa ja tässä on onnistuttu kohtalaisen hyvin. Vaikka bulldoggi ei enää ole taistelukäytössä, sen jääräpäisyys ja joskus jopa yliampuva itsevarmuus ovat edelleen merkkejä "entisistä ajoista". Bulldoggi lähtee erittäin harvoin hyökkäämään, mutta hyökkäyksen kohteeksi joutuessaan se ei myöskään lähde perääntymään - vaikka hyökkääjä olisi härän kokoinen.. Tämä on siis hyvä ottaa huomioon jokapäiväisessä elämässä sekä koulutustilanteissa. 

Pentueen näyttelyarvosteluja:

Tähän tullaan keräämään pentueen näyttelyarvosteluja sitä mukaa kun niitä tulee aikanaan..


TAKAISIN