C-pentue

puntti2.jpgmuusa2v.jpg

"Puntti" Bull äxions energizer X "Muusa" Mastif hill myspace music

Pentue astutettiin 16.11.2012. Ultrassa näkyi pentuja, arvio oli 4-6kpl. Röntgenissä kävimme viikolla 2 ja arvioitu pentumäärä osoittautui vääräksi, sillä niitä näkyi peräti 8kpl! Pennut syntyivät 17.1.2013 luonnollisesti. 8 pennusta 7 jäi henkiin, 1 kuoli.

Kaikki pennut ovat löytäneet kodin. Jos olet kiinnostunut pennusta, lue ensin periaatteemme ja lisätiedot alta.

Pentujen kuva-albumi

Sukupuoli Nimi

Viralliset terveys- tutkimukset

Havaitut viat ja sairaudet

Kuolinaika ja syy

Narttu

Uros

Narttu

Narttu

Narttu

Uros

Narttu


Calcifer's Chiisai

Calcifer's for Mastif Hill

Calcifer's Chuukaku

Calcifer's Chie

Calcifer's Chuusen

Calcifer's Chousensha

Calcifer's Choujo


-

-

Kirsikkasilmä

-

-

-

Kirsikkasilmä ja ristisidevaurio

Elossa

Elossa

Elossa

Elossa

Elossa

Elossa

Kuollut 23.5.2016. Todennäköisin syy: Sydänpysäys

Narttu
		
Calcifer's Choujo
		
-
Kirsikkasilmä,
ristisidevaurio
		

Kuollut 23.5.2016

Todennäköisin syy: Sydänpysäys


Pentujen nimien merkitykset:
Choujo = Vanhin tytär, the eldest daughter
Chiisai = Pieni, small
Chuukaku = Keskusta/ydin, kernel/core
Chie = Viisaus/nokkeluus/älykkyys, wisdom/wit/intelligence
chuusen = Arpajaiset, lottery
chousensha = Haastaja, Challenger

YLEISTÄ PENNUISTA JA NIIDEN VANHEMMISTA:

Uroksen omistaa Hanna Maijala

Pentujen sukutaulu ja pentue jalostustietojärjestelmässä


Millä perusteella vanhemmat on valittu? Narttu on hyvin sporttinen, luonnollisesti syntynyt rotunsa edustaja ja uros vastaavasti hyvin vahvan tyyppinen rotunsa edustaja joka on kykenevä astumaan itse. Molemmilla on erinomainen kehon rakenne ja ne liikkuvat hyvin. Nartun suurin vika on sen kapea leuka jota tasapainoittamaan valittiin uros jolla on leveämpi leuka. Toinen nartussa oleva huono puoli on sen ylimääräiset ripset. Uroksella ei ole virallista silmälausuntoa, mutta vuotamattomat tiiviit silmät. Lisäksi uroksen valintaan vaikutti sen ikä, sillä haluan välttää kovin nuoren uroksen käyttöä jotta tiedetään miten se on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Yhdistelmää suunniteltaessa on otettu huomioon myös molempien suku. Uroksella itsellään ei ole ennestään jälkeläisiä, mutta sen kahdella sisaruksella on yhteensä kolme pentuetta.


Mikä on yhdistelmälle asetettu tavoite? Tavoitteena on, että pennut syntyisivät luonnollisesti ja olisivat vapaita hengitys- sekä silmäsairauksista sekä omaisivat tämän lisäksi "sporttisen" ulkomuodon jotta liikkuminen olisi mahdollisimman vaivatonta.


Millaiset ovat rodun jalostuksen tavoiteohjelman suositukset jalostuskoirille? Englanninbulldoggien jalostuksen tavoiteohjelma löytyy täältä. Sivulla 19 on jalostuskoirille mainitut vaatimukset.


Täyttääkö pentue jalostuksen tavoiteohjelman määritykset? Jos ei, mitkä ovat kasvattajan perustelut asialle? Yhdistelmä täyttää jalostusvalinnalle asetetut määritykset. Molemmat vanhemmista on jalostustarkastettu rotujärjestön toimesta ja molempia on suositeltu jalostukseen.


Monet perinnölliset sairaudet puhkeavat vasta 3-6 vuoden iässä; niinpä nuorten jalostuskoirien terveys ei ole mikään tae. Uroksen ja nartun terveyshtiedot?
Uroksella ei tiettävästi ole mitään perinnöllisiä sairauksia, allergioita tai muutakaan vaivoja ja se on astutushetkellä keski-ikäinen (reilu 4v). Sillä ei ole itsellään jälkeläisiä, joten ei vielä tiedetä mitä se periyttää. Nartulla on ylimääräisiä ripsiä kuten edellä on mainittu. Nartun hengityksessä olisi myös parannettavaa sen kapean leuan vuoksi joka johtaa myös kurkun ja keuhkoputken kapeuteen joten siksi valittiin uros joka tasapainottaa tätä ominaisuutta.
Nartulta sekä urokselta on myös tutkittu polvet jotka ovat erinomaiset sekä sydämet josta ei löydetty sivuääniä kummaltakaan. Nartulta on lisäksi tutkittu Hu-geeni. Katso tiedot seuraavasta kohdasta.

Onko isälle ja emälle tehty jonkin perinnöllisen sairauden osalta geenitesti, jonka avulla on tutkittu kantaako koira kyseistä sairautta? Nartulta on tutkittu Hu-geeni joka aiheuttaa epätasapainon kehossa joka johtaa taipumukseen saada virtsakiviä se on "clear" eli Muusa ei kanna kyseistä geenivirhettä.
Geenivirheen pitää löytyä molmemmilta vanhemmilta jotta sairaus ilmenee.

Onko isällä tai emällä hammaspuutoksia ja millainen purenta niillä on? Ei ole hammaspuutoksia ja purenta on molemmilla rodunomainen, nartulla aavistuksen pitkä alaleuka.

Reagoiko isä tai emä koviin ääniin? Ei. Kumpikaan ei ole ääniherkkä.

Onko isä tai emä joissain tilanteissa ollut hyökkäävä? Onko se purrut ketään? Kumpikaan ei ole purrut ketään ja molemmilla on oikein mukava seurakoiran luonne.

Käytetäänkö rodun koiria tai onko niitä joskus käytetty johonkin työhön? Millaisissa tilanteissa - hyvässä ja pahassa - mahdolliset käyttöominaisuudet voivat tulla esille? Bulldoggeja on käytetty aikanaan härkätaisteluihin. Kun härkätaistelut kiellettiin lailla, rotu oli kuolla sukupuuttoon. Tällöin siitä kuitenkin alettiin jalostamaan seurakoiraa ja tässä on onnistuttu kohtalaisen hyvin. Vaikka bulldoggi ei enää ole taistelukäytössä, sen jääräpäisyys ja joskus jopa yliampuva itsevarmuus ovat edelleen merkkejä "entisistä ajoista". Bulldoggi lähtee erittäin harvoin hyökkäämään, mutta hyökkäyksen kohteeksi joutuessaan se ei myöskään lähde perääntymään - vaikka hyökkääjä olisi härän kokoinen.. Tämä on siis hyvä ottaa huomioon jokapäiväisessä elämässä sekä koulutustilanteissa.

Pentueen näyttelyarvosteluja:

Dotin (Calcifer's Choujo) arvostelut näkyvät täällä.

Lahti 21.1.2014, Elina Haapaniemi:
Calcifer's Chousensha
Vuoden vanha sopivan maskuliininen juniori jolla hyvä pää. Sopiva kallo. Terveet tummat silmät. Kohtuullinen nenäpoimu. Hyvä kuono-osa. Alaleuassa voisi olla hieman enemmän leveyttä. Riittävä luusto, kohtuullinen etuosa. Hieman avoimet käpälät. Takaosan tulisi olla vahvempi ja tällä hetkellä hieman voimattomat takaraajojen liikkeet. Erittäin hyvä luonne. ¨
JUN EH, JUK3
Calcifer's Chuukaku
Vajaan vuoden. Vielä varsin pentumainen ja kesken kehityksen oleva juniori. Tarvitsee enemmän näyttelyharjoitusta. Hyvä pään muoto. Terveet tummat silmät. Riittävän avoimet sieraimet. Sopiva kulmahampaiden väli. Hieman "lentävät" korvat. Keskivahva luusto. Vielä kaitarunko. Riittävästi kulmautunut takaosa. Ahtaat takaliikkeet. Tulee vomistua kauttaaltaan.
JUN H
Calcifer's Chiisai
Lähes vuoden. Pienikokoinen feminiininen juniori, jolla soma ilmeikäs pää. Kauniit terveet tummat silmät. Hieman ahtaat sieraimet. Alaleuka kaartuu hyvin. Keskivahva luusto. Hyvät korvat. Tässä kehitysvaiheessa vielä kovin kapea ja kevytrunkoinen ja tarvitsee paljon aikaa kehittyäkseen. Riittävästi kulmautunut takaosa. Liikkuu vaivattomasti, mutta vielä ahtaasti.
JUN H

TAKAISIN